Banners

23/05/2016
הקש להגדלה (הגדל)
הקש להגדלה

גם חברי מועצת העיר לבשו בגדי ספורט, נעלו נעליים  ועלו על המסלול : סגן ראש העיר בני סומך, חברי המועצה אריאל פרקש, מיכל וולדיגר ואורי וייס, ואיך לא – גם ראש העיר יוסי ברודני הצטרף לרצים

שישי בבוקר, השעה 6:00, רבים עדיין מכונסים במיטות עם כניסת סופ"ש לתוקף, אבל גבעת שמואל מתעוררת לבוקר ספורטיבי במיוחד – מרוץ גבעת שמואל השביעי. אלפים מבני העיר, אורחים מהסביבה, רצים מקצועיים וחובבים, ממלאים את הרחובות בחולצות ספורטיביות ירוקות, מותחים את שרוכי הנעליים, יוצאים לריצת חימום וממתינים במתח לקראת השעה 7:00. כ-1400 רצים ורצות כשהקטן,ילד בן שש רץ 5 ק"מ והרץ המבוגר ביותר שמואל פינצבסקי בן 81, רץ 10 ק"מ והוא כבר רץ ותיק במרוצי גבעת שמואל.

כבר בשעה 6:15, קיבלו הרצים והרצות אימון חימום לקראת הריצה ע"י מאמנת כושר מחברת get fit me, אבל כל זה רק פתיח. בשעה 7:00 עמד ראש העיר יוסי ברודני על קו הזינוק, המריץ את הרצים ואז בקול גדול נתן את האות ליציאה לדרך. והדהרה התחילה. חודשי הכנה רבים במתנ"ס גבעת שמואל משתחררים לקול צהלת הרצים.
בין הרצים כאלו שהם מקצוענים של ממש, משפחות, אחים, סטודנטים, וכולם באים לנצל את הבוקר הקריר של חודש מאי, שבעוד שבועות ספורים יתחלפו בקיץ חם. ומי זוכר שבדיוק בשבוע שעבר גל חום שרבי אילץ אותנו להימלט למזגנים, אבל הפעם השמיים חייכו. בין הרצים נראו גם מלקום ג'מבר וגטנט טפריה, שני רצים ממוצא אתיופי, שרשמו שיאים רבים בעבר, וגם אלנה דונלין (סגנית אלופת ישראל בריצה), שהשאירו "הרבה עשן" לרצים במרוץ הנוכחי.

גם השנה התקיים המרוץ מתוך מקום של שיתוף פעולה עם אוניברסיטת בר אילן הצמודה לגבעה, והריצה כללה גם ביקור בתוך שבילי הקמפוס. לכל אורך הדרך, ומתוך רצון לעודד את הרצים, הוקמו עמדות מוסיקה שהקפיצו והמריצו את הרצים הרבים.

המאמן קובי צבילה (ממציא שייק הפטרוצביליה, האהוב על הרצים)וקבוצתו "הרצים החופשיים" הגיעו למרוץ גבעת שמואל. מבחינתם זו מסורת לסגור את מרוץ סוף העונה לפני החום הגדול, והם עושים את זה כבר השנה החמישית ברצף. צבילה: "אנו מאושרים להיות כאן. גבעת שמואל היא חלק מביתי. משפחתה של אשתי גרה פה וזה אחד המרוצים הכי יפים ומושקעים. השנה מבחינתי זו חגיגה כפולה, כשהספונסר שלי "ג'מוקה", לקח חסות על המרוץ. אני כבר מחכה לשנה הבאה".

בשעה 8:30 יצא לדרך המקצה העממי בן 2 ק"מ כשגם אליו מצטרפים מאות רצים מכל הגילאים, ובעיקר תלמידי בתי הספר. וגם לדור הצעיר, אלו שהגיעו לגיל 4, היה מקום בתחרות. ככבל שנה, התקיים גם מרוץ האפרוחים למרחק 300 מטרים והקטנטנים הוכיחו רוח לחימה ודבקות במשימה.

בתום המרוץ עלה ראש העיר יוסי ברודני אל הבמה, לפני חלוקת המדליות והפרסים, הודה ברודני לאלפי הרצים שבאו לחוות את החוויה הספורטיבית והודה לצוות המתנ"ס שעמל על הפקת המרוץ באופן מיטבי. "זהו המרוץ השביעי המסורתי שמתקיים בגבעת שמואל", בירך ברודני את הרצים. "מושקעים בו משאבים רבים שהופכים אותו לאיכותי ומקצועי. חזון העיר לקידום אורח חיים פעיל ובריא, מגיע לידי ביטוי באלפי הילדים והבוגרים שהשתתפו במקצים העממיים והתחרותיים. רק השבוע אחת מקבוצות הצעירים של עירוני אליצור גבעת שמואל לקחו את האליפות, וזה מוכיח שאנחנו עיר ספורטיבית. אני שמח לארח את הרצים שבאו מבחוץ וגאה בבני הנוער שלנו, שהם דור העתיד".

גם השנה הוענקו מנויים למועדון ההולמס פלייס לתושבי העיר שהגיעו למקומות הראשונים. מקום ראשון גברים: קוסטה ריבלין. מקום ראשון נשים: יעל קסנר ברוך. מקום ראשון נוער:אבנר ויליאן (בנו של יעקב ויליאן חבר מועצת העיר)

להלן התוצאות לפי הקטגוריות:
גברים 10 ק"מ: ראשון – מלקום ג'מבר, שני – גטנט טפריה, שלישי – אדיסו אסנקאו.
נשים 10 ק"מ: ראשונה – ילנה דולינין, שניה – שרי דן , שלישית – אורטל ריבלין.
ותנו כבוד לחברת מועצת העיר, מיכל וולידינגר, שבקטגוריית הגיל שלה, ל-5 ק"מ, זכתה במקום השני.

הקש - לצפייה בגלריית תמונות מהאירוע

עבור לתוכן העמוד