Banners

2/11/2016
צילום: מוקי שוורץ (הגדל)
צילום: מוקי שוורץ

עיריית גבעת-שמואל בחרה באשת החינוך דלית שטאובר , לשעבר מנכ"לית משרד החינוך, ללוות את הקמת התיכון הממלכתי שיפתח שעריו בספטמבר 2017

על תכנון מבנה התיכון אמון  משרד האדריכלים המוביל 'אליקים אדריכלים' שזכה בפרס רוקח לתכנון על ביה"ס תיכונט בת"א וכן חתום על תכנון הגימנסיה הריאלית החדשה בראשל"צ

עיריית גבעת-שמואל בחרה בדלית שטאובר , לשעבר מנכ"לית משרד החינוך, ללוות את הקמת התיכון הממלכתי השש שנתי  שיפתח שעריו בספטמבר 2017. בחודש הקרוב תקיים העירייה מפגשים עם  הורי התלמידים, שיתחילו לימודיהם בתיכון הצומח בשנת הלימודים הקרובה.
ראש העיר יוסי ברודני:" אנו ממשיכים לבחור את האנשים המובילים בתחומם לעבוד איתנו כתף אל כתף בהקמת התיכון החדש".

שטאובר מילאה תפקידים רבים במערכת החינוך, החל מהוראה וניהול בתחילת דרכה. בהמשך מונתה למפקחת במשרד החינוך ויזמה פרויקטים כמו: "מנהלים יוזמי עתיד", "צוותי עיר", ועוד. בהמשך  מונתה למנהלת מחוז ת"א במשרד החינוך ובמקביל שימשה כמ"מ מנכ"ל הטלוויזיה החינוכית. ב- 2011 מונתה לתפקיד מנכ"לית משרד החינוך, ובתפקידה זה פעלה להתאמת אסטרטגיית מערכת החינוך למאה ה- 21  ויישמה את פרק החינוך בד"וח טרכטנברג  למתן חינוך חינם לגילאי 3-4.  עם פרישתה ממשרד החינוך  מילאה וממלאת שורת  תפקידים ציבוריים ביניהם :יו"ר ועדת שטאובר לקידום נשים בשירות המדינה, יו"ר הועד המנהל של המכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה, חברת הנהלת "יד ושם", חברת הפורום המייעץ לקצין חינוך ראשי, חברת הועד המנהל של המכללה האקדמית בית ברל. ב- 2014 קיבלה עיטור מופת מטעם תנועת "אומץ" על תרומה מיוחדת לקהילה ולחברה. גב.שטאובר  מרצה ומנהלת הפרקטיקום לתואר שני ביעוץ ארגוני למערכות חינוך בקריה האקדמית אונו, דירקטורית במרכז מיטיב בבינתחומי בהרצליה, חברת מועצת תאגיד השירות הציבורי, דירקטורית במועצה הישראלית לצרכנות, במדעטק ובמרכז להעצמת האזרח וכן עוסקת בליווי וייעוץ ארגוני- פדגוגי בארגונים בינלאומיים בארץ ובעולם ולמיזמים בינלאומיים כגון  המיזם ללמידה מרחוק MINSCHOOL10. בנוסף לאחרונה ליוותה בהצלחה גם את הקמת התיכון בגני תקווה.

מנהלת אגף החינוך בעירייה  אירנה גביזון :" המטרה שלנו היא להקים תיכון מצויין. גב' שטאובר מביאה עימה  ניסיון  עשיר ומגוון במערכות חינוך בארץ ובעולם ותלווה אותנו בהקמת התיכון על כל צדדיו: בינוי ועיצוב, בחירת המנהל/ת והקשר עם הקהילה וכמובן בניית תכניות לימוד והובלה פדגוגית עדכנית של הנהלת וצוות ביה"ס".

דלית שטאובר מסרה כי : "לכבוד לי להיות שותפה להקמת התיכון השש שנתי הממלכתי הראשון בגבעת שמואל .התרשמתי שראש העיר  והצוות המקצועי של עיריית גבעת שמואל שמו להם למטרה להקים תיכון מעולה ,שיוביל מצויינות ערכית ולימודית ולא יחסכו כל מאמץ  להעניק לילדי גבעת שמואל בעיר מגוריהם חינוך מעולה ,חדשני  ורלוונטי ,שיפתח בפניהם אופקים ואפשרויות למימוש מיטבי של יכולותיהם, תוך מינוף היתרונות היחסיים הרבים של גבעת שמואל.

כידוע, בהשקעה ראשונית של 20 מיליון ₪ החלה לפני מספר חודשים  הקמתו  של תיכון ממלכתי גבעת שמואל. סה"כ יושקעו בהקמת התיכון על שני שלביו כ 40 מיליון ₪ לאחר שהעירייה החליטה על חשבונה להגדיל את שטח התיכון  ב. 1,500 מ"ר נוספים.
התיכון יהווה חלק מקריית  חינוך, קהילה וספורט עירוני המתוכנן בדרום העיר,  הפונה  לכיכר עירונית  בקרבת הפארק.

ראש העיר יוסי ברודני " אני רואה חשיבות רבה  בכך שגבעת שמואל תשמר את מרקם  האוכלוסייה הייחודי שככ מאפיין אותה ותקדם רצף חינוכי.  במטרה למשוך לעיר אוכלוסייה חילונית נוספת  חשוב לנו שיהיה בתחומנו  גם תיכון ממלכתי איכותי ואטרקטיבי בזיקה לאוניברסיטת בר אילן.  אנו משקיעים ונשקיע  בכך משאבים רבים".

עבור לתוכן העמוד