Banners

הקש להגדלה! (הגדל)
    הקש להגדלה!

יום המורה 1:

יום המורה 2017 בתיכון גבעת שמואל: מורים? הורים!

לרגל יום המורה, הגיעו לתיכון גבעת שמואל הורים לתלמידים בביה"ס , אלא שהפעם הם הגיעו  למשימה חשובה ומורכבת  במיוחד- להחליף את המורים לשעתיים הראשונות. ההורים  נכנסו לכיתות התיכון והרצו  לתלמידים בנושאים מגוונים, כל הורה ע"פ תחום עיסוקו: רפואה וגנטיקה, ניהול פיננסי ושוק ההון, ביולוגיה, פרסום, צילום , תיאטרון ועוד. ומה עשו המורים בזמן הזה? נהנו מארוחת בוקר בספריית ביה"ס שהביאו להם התלמידים והוריהם, קיימו שיחה מעמיקה על משמעות יום המורה  וכן נהנו מהרצאה שהעבירה להם אילנית נקדימון גם היא  אמא לתלמידה בביה"ס,

בנושא: 'בין הוראה להנחייה'.

לדברי מנהלת התיכון חנית סוויסה- אלון, הרעיון כולו היה של הנהגת התלמידים הבית ספרית בראשותה של נגה גרימברג וסגניה הדר פרי ואיתמר יקיר שרתמו לרעיון את ההורים ואת ביה"ס.

ההורים מחליפים את המורים + המורים בהרצאה ובפעילות ייחודית עם ארוחת בוקר.

יום המורה 2:

לרגל יום המורה שחל היום, ארגנו חברי הועד המרכזי בבי"ס מורשת נריה ארוחת בוקר והפתעות לצוות החינוכי של ביה"ס מתוך רצון להוקיר ולהודות על פועלם למען ילדי ביה"ס.

שלטי תודה ובלונים קישטו את הכניסה לביה"ס, כוסות תרמיות עליהן רשום תודה ניתנו להם כשי ע"י הילדים וארוחת בוקר מפנקת חיכתה לכל הצוות בחדר המורים.

יום המורה 3:

שר המדע והטכנולוגיה ח"כ אופיר אקוניס הגיע לביקור בעיר ופתח אותו בהרצאה שהעביר לתלמידי כיתות י' בעיר

תלמידי כיתות י' בעיר התכנסו בשעה האחרונה באולם התרבות בעיר וזכו לשמוע את הרצאתו של שר המדע והטכנולוגיה אופיר אקוניס.

השר בירך את התלמידים על המפגש המעניין והשאלות שעלו במהלכו ואמר כי הפגישה עם בנות ובני נוער שיקפו  לא רק את איכות האוכלוסייה בעיר אלא את העתיד המזהיר של  העיר ושל מדינת ישראל כולה.

בהמשך הביקור התכנסה הנהלת העירייה לפגישת עבודה עם השר, מנכל משרד המדע והצוות הבכיר של המשרד.

ראש העיר יוסי ברודני  ובכירי העירייה סקרו  את התפתחותה של העיר גבעת שמואל, התכניות עתידיות, מצבה הפיננסי של העיריה, השקעת המשאבים לרווחת הציבור וכברת הדרך שעשתה בשנים האחרונות בכל התחומים: חינוך, איכות סביבה ועוד. בסיור שהתקיים  ברחבי העיר הציג ראש העיר לחברת הכנסת את  חזון העיר גבעת שמואל   – להיות עיר אוניברסיטאית ועדכן על וועדת הגבולות שבוחנת את הנושא בימים אלה.  עוד  התוודע השר אקוניס , במהלך הסיור,  לתכניות הפיתוח והתבע״ות המתוכננות, לשיפור תשתיות ותחבורה, מבני ציבור חדשים ואלה המוקמים בימים אלה.

התפעלות רבה נרשמה מכיוונו של השר בביקור  במרכז היזמות  HUB - שפתחה העירייה ברחוב הנשיא.
    את הביקור סיכם השר אקוניס  בכתיבת בספר האורחים.

הקש לצפייה - בגלריית תמונות מאירועי יום המורה

עם ערב הוקרה ייחודי לסגלי החינוך בגבעת שמואל, נחתם יום המורה

בתום יום גדוש פעילות והפתעות למורים שארגנו הנהגות ההורים בבתי הספר, הגיעו מאות מורים ומורות,  מנהלים ומנהלות , גננות , סייעות וצוותי חינוך לערב הוקרה שהכין לכבודם אגף החינוך בעירייה לציון יום המורה. את הערב בהנחיית מירב נמרודי- מורה בתיכון גבעת שמואל, פתח מופע שירה מקסים של תלמידים מכיתות א'-ב' בביה"ס מורשת נריה  ששרו את 'כנפי רוח' של הרב קוק בניצוחה של המורה ריקי יצחק. נציגי תלמידי כיתות ב' מביה"ס יגאל אלון אשר ריגשו את הקהל  ובירכו את אנשי החינוך בשמם כל תלמידי מערכת החינוך בגבעת שמואל. ראש העיר יוסי ברודני נשא  דברים ואמר: "לא סתם אומרים שמורים טובים זוכרים לכל החיים! אני זוכר  את הרב יהושע יגל ז"ל,  שהיה ראש הישיבה במדרשיית נעם בפרדס חנה שם למדתי מכיתה ט' ועד יב'. הוא נפטר בשנת 2011 ואני עדיין זוכר אותו ומתגעגע לאיש ולמה שהנחיל עבורנו כל בוגרי המדרשייה". עוד פנה ראש העיר לאנשי החינוך ואמר:" כמי שבא מבית של אנשי חינוך אני יודע  שעבודתם  של אנשי החינוך – עבודתכם שלכם היא  עבודה קשה, לעיתים סיזיפית, וחשוב  לעצור ולומר מילה טובה.

הערב הזה נועד לחזק אתכם- אנשי החינוך ובעיקר להוקיר אתכם על עבודה חשובה ומסורה שאתם עושים לאורך כל השנה ובמשך שנים רבות".

עוד נשאו דברים: מנהלת אגף החינוך אתי דהן,  רב האולפנה אמיר סנדלר ונציגות ועדי ההורים מבתי הספר יגאל אלון ובן גוריון- תלמה ברוך ומורן יערי.

במהלך הערב נהנו הנוכחים מקטעים קומיים שהציגו בפניהם תלמידי המגמה לתיאטרון בתיכון גבעת שמואל ומהרצאה ייחודית לאנשי חינוך- קודם WOW  ואח"כ HOW.

עבור לתוכן העמוד