Banners

ראיון עם מנהלת אגף החינוך

27/08/2017
אתי דהן מנהלת אגף החינוך

לקראת פתיחת שנת הלימודים תשע"ח:  אתי דהן, מנהלת אגף החינוך בעירייה מסבירה על יעדיה של מערכת החינוך העירונית לשנת תשע"ח הכוללים את תכנית המצוינות לכל תלמיד, שיתופי הפעולה עם אוניברסיטת בר אילן ויום לימודים ארוך.

"מלבד פתיחת התיכון הממלכתי שזו חגיגה בפני עצמה, מביאה עמה שנת הלימודים תשע"ח, אותה יפתחו ביום שישי הקרוב 7,024 תלמידים מגילאי הגן ועד יב', לא מעט בשורות וחידושים בכל תחומי החינוך " מסבירה אתי דהן.

בשנת תשע"ח אנחנו מקדמים מספר תכניות בכל בתי הספר בעיר, שיחד יוצרות תכנית חינוכית מקיפה ומשמעותית ברמה הפדגוגית וברמה הערכית להמשך קידום החינוך בעיר. מערכת החינוך בגבעת שמואל טובה ואיכותית, ואנחנו מצדנו ממשיכים לעשות הכל, לרבות השקעת משאבים רבים, במטרה להמשיך ולהצעידה קדימה. חשוב לי לציין כי המידע כאן הוא על קצה המזלג, ומידע מורחב הועבר ומועבר להורים מכל בתי הספר בעיר במטרה להציג את התכניות הפדגוגיות השונות.

בתכנית הלימודים בשנה הקרובה, תבוא לידי ביטוי, הלכה למעשה, שאיפתה של גבעת שמואל להיות עיר אוניברסיטאית וזאת בדמות תכנית מצוינות לכל תלמיד  מ א'-ט' (ביסודי ובעל יסודי).  תכנית המצוינות תכלול תוספת של  6 שעות לימוד שבועיות במערכת  לכל תלמיד (חלקן ממומנות  מתשלומי התל"ן וחלקן מהרשות). לתכנית זו אנו קוראים 'תכנית המאה' – מדעים, אמנות והומניסטיקה. כל תלמיד יזכה לטעימות משלושת  מסלולי המאה: תחום מדעים,  לדוגמה רובוטיקה/תכנית סייבר/רופאים צעירים/חשיבה המצאתית, תחום אמנות לדוגמה: מחול/מוסיקה /קולנוע ותקשורת ותחום  הומניסטיקה, לדוגמה מיומנויות הדיבייט/מנהיגות/מן המקורות/ משפט ועוד. כאמור סה"כ 6 שעות שבועיות נוספות.

שת"פ עם מוסדות אקדמאים: בנוסף, יזכו תלמידי שכבות ד'-ט' בכל בתי הספר בעיר  לימי עיון באוניברסיטת בר אילן בקורסים מגוונים, לדוגמה : אסטרונומיה ואסטרופיזיקה/ מכניקת הרובוט/  החשמל והמוח האנושי/ תהליכי למידה וזיכרון / דיפלומטיה ציבורית/תורשה מול סביבה ועוד.

תכנית לקידום הישגים: אני גאה בתמונה החינוכית שפורסמה בשבוע האחרון ע"י משרד החינוך, ממנה עולה כי הישגי תלמידי העיר מן הגבוהים במדינה, הן באחוז הזכאות לבגרות הן באחוז המצטיינים, והן בשיעור  הנשירה נמוך מהלימודים. הישגים אלה   מעידים  על השקעה בבית ובבתי הספר. בהמשך לכך אנו נקיים בשנת הלימודים תשע"ח תכנית מיפוי אישית לכל תלמיד 4 פעמים בשנה ( ביסודי ובעל יסודי), על בסיסה תיבנה תכנית לקידום הישגים  כיתתיים  ואישיים.

פיתוח חדשנות בהוראה ובלמידה: צוותי החינוך ישתתפו בהדרכות מגוונות לפיתוח ההוראה הדיגיטאלית, לקידום ההוראה המבוססת פרויקטים  וכן הדרכות בנושא הכשרת התלמיד כלומד עצמאי.

יום לימודים ארוך – תכנית 'ניצנים': חידוש נוסף הצפוי בשנת הלימודים הקרובה הוא כאמור יום הלימודים הארוך שיפעל בכל בתי הספר היסודיים בשכבות א'-ג' ויימשך עד השעה  16:00 או 17:00 (לבחירת ההורים). מדובר בשירות שמטרתו הן  לסייע בהפחתת יוקר המחייה והן לקדם את ההישגים הלימודיים. יום הלימודים הארוך יכלול  ארוחת צהריים חמה, לרבות 200  מערכי שיעור בתחום תזונה נבונה ואורח חיים בריא, מתן כלים לפיתוח לומד עצמאי, וכן שעות תיגבור במקצועות הליבה תוך מיקוד בקריאה וכתיבה בשפה העברית, וכן תיגבור באנגלית, חוגים בתחומים מגוונים כגון: רובוטיקה/יוגה/מהנדסים צעירים/העצמה אישית/ספורט. התלמידים יזכו לתוספת של  שעות לימוד  עם מורים מביה"ס ומחוצה לו. בכל בתי הספר שובצו סטודנטים מאוניברסיטת בר אילן, מהפקולטות השונות שיביאו עימם רוח צעירה וחדשנית.

חינוך מיוחד: מערכת חינוך חזקה נותנת מענה לכלל תלמידיה ובתוך כך לתלמידי החינוך המיוחד ולתלמידי השילוב . אני שמחה לבשר כי בימים אלה אנו מקימים מרכז תמיכה יישובי- אזורי ( מתי"א) בעיר,  שיספק מענה לימודי-טיפולי   לתלמידים עם צרכים מיוחדים בתוך תחומי העיר.

את כל התכניות הפדגוגיות עוטפת תכנית ערכית ובבסיסה: ציונות, מנהיגות ומצויינות. כל תלמידי העיר ישתתפו  בפרויקטים להמשך קידום מעורבות חברתית-קהילתית, וכולנו  בעיר נמשיך להרגיש וליהנות מהנוער האיכותי, הערכי  והתורם.

חשוב לי לציין שבכל בית ספר – יסודי ועל יסודי צפויות  לנו עוד תכניות ופרוייקטים חדשים ומגוונים נוספים, עליהם  יקבלו  ההורים והתלמידים מידע מבתי הספר עצמם.

בהזדמנות זו אני מבקשת להודות באופן אישי לכל מנהלי בתי הספר, סגלי החינוך והצוותים על שיתוף הפעולה וההשקעה הרבה בבניית התכניות החדשות.

מאחלת לכולנו  שנת לימודים פורייה, מהנה ומוצלחת!

עבור לתוכן העמוד