ביקור שר הבריאות יולי אדלשטיין בבית הספר בן גוריון בגבעת שמואל

שר הבריאות יולי (יואל) אדלשטיין, פרוייקטור הקורונה החדש פרופ' נחמן אש, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות ד"ר שרון אלרעי-פרייס ומזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דוד, הגיעו לביקור בבית הספר בן גוריון בגבעת שמואל.

שר הבריאות יולי (יואל) אדלשטיין, פרוייקטור הקורונה החדש פרופ' נחמן אש, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות ד"ר שרון אלרעי-פרייס ומזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דוד, הגיעו הבוקר לביקור בבית הספר בן גוריון בגבעת שמואל.

השר וצוותו נפגשו עם ראש העיר יוסי ברודני וצוות אגף החינוך בעיר, במטרה לבחון מקרוב את פיילוט בדיקות האיגום - "מגן חינוך", עם חזרתם של תלמידי כיתות ה-ו ללימודים. תכנית "מגן חינוך", שבמסגרתו נבדקו עד כה לקורונה עובדי ההוראה בלבד, הורחב במסגרת הפיילוט החדש גם לתלמידים והוא התקיים בגבעת שמואל, שנבחרה מבין כל הרשויות המקומיות להשתתף בפיילוט, עם שלוש רשויות נוספות בלבד.

משרדי החינוך והבריאות, השיקו את תכנית 'מגן חינוך', שמטרתה איתור מוקדם של תחלואת הקורונה במערכת החינוך העירונית, באמצעות ניטור קבוע של תלמידים ומורים אשר יערכו בדיקות קורונה אחת לשבוע, במטרה לצמצם את ההידבקות התוך-בית ספרית ולשמור את מערכת החינוך פתוחה לאורך זמן.

הפיילוט כולל, בדיקות קורונה שבועיות בשיטת איגום מטושים. אחת לשבוע, יעברו התלמידים והצוותים החינוכיים בדיקות קורונה בהתאם לקפסולות אליהן הם שייכים. הבדיקה תהיה של כלל תלמידי הקפסולה במבחנה אחת. שיטה זו אושרה לשימוש לאחרונה גם במגן אבות וגם בישיבות. חשוב לציין שמשרד הבריאות עדכן את ההנחיות לדוגמים כך שהבדיקה לא תהיה כואבת ותותאם לילדים ככל שניתן.

במהלך הביקור שר הבריאות יולי אדלשטיין מסר הצהרה לתקשורת ואמר: "זה בוקר משמח עבור ילדי ישראל. להגיע לביה"ס ולראות שאחרי הפסקה ארוכה, ילדים מגיעים לבתי הספר - זה מחמם את הלב. יותר מעודד אותנו זה הבדיקות שנעשות בהסכמת ההורים ובעבודה מאומצת של עיריית גבעת שמואל. ראיתי מקרוב את תהליך הבדיקות ושמחתי לראות שהדוגמים מדברים עם הילדים בצורה עדינה ומסבירים להם את התהליך. לא ראינו ילדים בוכים. כדי שהפיילוט יוכל להצליח, אנחנו צריכים הסכמה רחבה יותר, שתעזור לנו לנהל מערכת חינוך גם בקורונה. לפני כמה שעות הסתיימה ישיבת קבינט הקורונה. רצו תמיד לפתוח את מערכת החינוך, אבל אני סבור שיש לעשות זאת בהדרגה, אחרת נעלה בנתוני התחלואה ונחזור שוב אחורה. כשפותחים יותר מדי דברים בבת אחת המחלה מגיעה לכולם".

ראש עיריית גבעת שמואל, יוסי ברודני: "גבעת שמואל, כעיר מרכז לחינוך ולמצוינות, נבחרה על ידי משרדי הבריאות והחינוך, להוביל את הפיילוט הארצי "מגן חינוך", שמטרתו לאפשר לתלמידי העיר לחזור לשגרת חיי הלמידה לצד הקורונה באופן בטוח ומפוקח. אני סבור כי הסביבה הטבעית והנכונה עבור הילדים היא בתוך מסגרות בתי הספר ולא בבית. אני רואה חשיבות עליונה בחזרתם של ההורים לשגרת עבודה תקינה, בהשלמת פערי הלימוד אצל תלמידי העיר ובלמידה סדירה שלהם ככל שניתן. אני מודה להורים, לתלמידים ולצוותים החינוכיים, על שיתוף הפעולה וההירתמות לטובת נושא חשוב זה. ברוח זו נמשיך לפעול ולהוביל את מערכת החינוך הנפלאה שיש לנו כאן בעיר".

ראש העיר יוסי ברודני ושר הבריאות יולי אדלשטיין