מבצע לאיסוף תרופות לבני הגיל השלישי

השבוע החלו בעיר לאסוף תרופות שאינן בשימוש מהציבור למען אוכלוסיית הוותיקים ושורדי השואה בעיר. נפתחו נקודות ייעודיות ברחבי העיר

באגף לשירותים חברתיים בגבעת שמואל, פועלים כל העת על מנת לסייע לבני הגיל השלישי בעיר, לשמור על בריאותם, לשפר את יכולתם התפקודית ולעשות ככל הניתן על מנת לחזקם במישור האישי, המשפחתי והקהילתי.
השבוע, ארגון "חברים לרפואה" בשיתוף עיריית גבעת שמואל, יצאו במבצע מיוחד לאיסוף תרופות ללא שימוש מהציבור, במטרה לסייע לניצולי השואה ולבני הגיל השלישי בעיר, שאין ידם משגת להשיג את התרופות והטיפולים הרפואיים להם הם זקוקים.

חשוב לציין, כי אין מדובר באיסוף כספים אלא באיסוף תרופות, אשר אין בהן שימוש והעברתן לידי הארגון, תאפשר כאמור לחלק אותן תחת השגחה רפואית ובאחריות למי שזקוק לכך.

בישראל נזרקות לפח תרופות בשווי ערך של חצי מיליארד ש”ח בשנה. תרופות בעלות של מיליוני שקלים מושמדות ללא שימוש – וזאת בזמן שחולים רבים, בהם גם קשישים וניצולי שואה, מוותרים על רכישת תרופות משיקולים כלכליים.

למבצע המיוחד נרתמו, כאמור, עובדי המחלקה להתנדבות עירונית בעיריית גבעת שמואל, שהקצו נקודות לאיסוף תרופות במוקדים שונים ברחבי העיר, במטרה לאפשר לציבור להגיע ולהעביר את התרופות שברשותם באופן בטוח וזמין.

בין המוקדים הפרוסים ברחבי העיר: בוטיק הגבעה, מרכז יום לקשיש, הבית על הגבעה, מועדון סביונים, מועדון אביבים, סניפי סופר-פארם ועוד.