גבעת שמואל: הנצחת גינת גיבורי ישראל ע"ש של החייל ראובן אלפרון ז"ל

ראש העיר יוסי ברודני: "זיכרון בנינו ובנותינו הוא חלק בלתי נפרד מהרקמה האנושית שלנו - כחברה, כקהילה, כעיר וכעם "

ראובן נפל בעת מילוי תפקידו כחייל במילואים באזור תעלת סואץ • על מעשה גילוי אומץ הלב ורוח ההתנדבות תחת אש האוייב, זכה ראובן לצל"ש ולעיטור המופת מאלוף פיקוד הדרום • ראש העיר יוסי ברודני: "זיכרון בנינו ובנותינו הוא חלק בלתי נפרד מהרקמה האנושית שלנו - כחברה, כקהילה, כעיר וכעם"

עיריית גבעת שמואל חנכה את גינת "גיבורי ישראל" הנמצאת במרכז העיר, על שמו של החייל ראובן אלפרון ז"ל, שנפל בעת מילוי תפקידו כחייל במילואים באזור תעלת סואץ.

בטקס השתתפו ראש העיר יוסי ברודני, סגן רה"ע משה מרר, רעייתו של ראובן הגב' חנה הדסי, אלוף (במיל) בן ציון פרחי שפיקד על היחידה והאזור שראובן שירת בה, קצין חינוך ונפגעים בחטיבת השריון רנ"ג (מיל') אלדד אורן, בני משפחה ותושבים.

בשנת 1963 התגייס ראובן לצה"ל ושירת בחיל ההנדסה והשריון עד תום שירותו הסדיר. באוקטובר 1969  הוא נקרא לשירות מילואים פעיל, במסגרתו הוא ביקש להתנדב לעבודה מסוכנת וקשה בביצור מוצב של צה"ל שהוקם באזור תעלת סואץ.

עבודה זו כאמור הייתה מסוכנת, שכן היא התנהלה תחת אש המצרים לעבר המוצב. אולם, חשש זה לא עמד כלל לנגד עיניו והוא פעל בנחישות ובאומץ לב, על מנת לסיים את העבודות הנדרשות לקמת המוצב. במשך כל זמן העבודה, הוא היווה דוגמא ומופת לחיילי יחידתו וגם ביום העבודה השלישי עם התגברות אש האויב, הוא התעקש להמשיך לסיים את העבודות, במהלכן הוא נפגע מאש המצרים ונהרג.

"ראובן היה חייל אמיץ, חבר למופת ואהוב על כל מי שהכירו" כך כתב שר הביטחון דאז, משה דיין, במכתב התנחומים לרעייתו של ראובן ז"ל. על מעשה גילוי אומץ הלב ורוח ההתנדבות תחת אש האוייב, זכה ראובן לצל"ש עיטור המופת מאלוף פיקוד הדרום.

ראש עיריית גבעת שמואל, יוסי ברודני: "זיכרון בנינו ובנותינו הוא חלק בלתי נפרד מהרקמה האנושית שלנו - כחברה, כקהילה, כעיר וכעם. טקס ההנצחה היום, מבטא את החשיבות הרבה שאנו רואים בהנצחתם של לוחמינו - בנינו ובנותינו, אשר לחמו ומסרו נפשם בגבורה למען עם ישראל וארץ ישראל, כחלק בלתי נפרד משרשרת הגיבורים והלוחמים של העם היהודי לדורותיו"