יום המאבק הבין-לאומי למניעת אלימות נגד נשים

כמידי שנה בחודש נובמבר, חל יום המאבק הבין-לאומי למניעת אלימות נגד נשים, שנקבע על ידי האו”ם במטרה להעלות את המודעות לתופעת האלימות כלפי נשים בעולם - אלימות מילולית, פיזית, נפשית, מינית וכלכלית.

להעלאת המודעות והזדהות עם כל אותן נשים שעברו אירועי אלימות במהלך השנה הזו ובכלל, עובדות עיריית גבעת שמואל, הצטרפו לקמפיין ההסברתי וענדנו על גופן סרט בצבע אדום עם הכיתוב "גבעת שמואל אומרת די לאלימות כלפי נשים בישראל". בנוסף, נשות העירייה התכנסו לשמיעת סיפורה האישי והמרגש של אישה אשר יצאה ממעגל האלימות.

ראש העיר גבעת שמואל, יוסי ברודני: "האלימות ממנה סובלות נשים רבות, אינה נגע ייחודי לשכבות מסוימות בחברה או לתרבות מסוימת, אלא תופעה אוניברסלית, המאפיינת את כל שכבות הציבור והאוכלוסייה. אלימות במשפחה היא חלק מתופעה חברתית רחבה שפתרונה באחריות כולנו ועלינו לפעול כדי למגר אותה. גבעת שמואל מצטרפת לקמפיין הארצי ואומרת די לאלימות כלפי נשים בישראל. אלימות נגד נשים, הינה בעיה חברתית קריטית וייחודית, הדורשת את התגייסותנו כחברה. זה בידיים שלנו (תרתי משמע) ועלינו לעשות הכל כדי למגר אותה!"

e