סמטאות חדשות בגבעת שמואל

עיריית גבעת שמואל חנכה השבוע שתי סמטאות חדשות על שמם של שניים מוותיקי העיר - רות נעים ז"ל ואמיל והבה ז"ל, אשר פעלו ותרמו רבות במסגרת תפקידיהם הציבוריים, עבור תושבי העיר.

רות נעים ז"ל כיהנה כסגנית ראש המועצה הראשונה של גבעת שמואל בין השנים 1965-1966. היא הייתה אישה פורצת דרך בפעילותה הציבורית והחברתית וזכתה בתואר יקירת העיר בשנת 2002.  החזיקה בתיק התרבות, הנוער והספורט והקימה קבוצות ספורט עירוניות בכדורגל וכדורסל לגברים ולנשים.

אמיל והבה ז"ל הגיע בשנת 1956 לפרדס רוזנבלום. היה פעיל חברתי, איש ציבור וממקימי בית הכנסת הספרדי “בית אל" שהיה בית הכנסת הראשון במעברה ועומד לתפארת עד היום. עד יומו האחרון דאג לצרכי המתפללים ולבית הכנסת עצמו.

ראש עיריית גבעת שמואל יוסי ברודני, שהתכבד בטקסי הסרת הלוט יחד עם בני המשפחות אמר: "בגבעת שמואל חיים אנשים נפלאים ומיוחדים, היוצרים את ההון החברתי והאיכותי שלנו, והופכים את החברה והקהילה בעיר לערכית ולמעורבת יותר. אנו רואים חשיבות רבה בהנצחתם של תושבינו הוותיקים, המהווים דוגמא ומופת לערכיות, לציונות ולמצוינות עבור הדורות הבאים והם סיפורה היפה של עירנו גבעת שמואל".

בטקסים השתתפו גם סגניו של ראש העיר - מר יעקב ויליאן ומשה מרר, חברי מועצת העיר, יו"ר המועצה הדתית יעקב רייכלר, בני משפחת נעים ומשפחת והבה, רבנים ואישי ציבור.

רות נעים