מכשיר דפיברילטור חדש

מכשיר דפיברילטור חדש הותקן בכניסה לפארק אלקנה בעיר לזכרו של הרב איתמר בן גל ז"ל, אשר שימש כמחנך בישיבת בני עקיבא בגבעת שמואל ונרצח בפיגוע באריאל בכ' בשבט התשע"ח.

הדפיברילטור נחנך בטקס מרגש שהתקיים בשבוע שעבר, בהשתתפותם של משפחת הרב בן גל ז"ל, ראש העיר יוסי ברודני, סגן ראש העיר יעקב ויליאן, מנהל הישיבה הרב שרגא פרוכטר, מנכ"לית אגודת ידידי מד"א בישראל אורלי אריאל, מתנדב מד"א דביר נדב, שהיה תלמידו של הרב ומתנדבי מד"א נוספים בעיר.

הדפיברילטור החדש מצטרף לעמדות דפיברילטורים רבות של מד"א, שהוצבו בשנה האחרונה, ברחבי העיר גבעת שמואל להצלת חיי אדם בחרום.  הדפיברילטורים מוצבים בכל בתי הספר, באולמות הספורט, בבניין העירייה, במתנ"ס, באגף לשירותים חברתיים, בבתי כנסת גדולים, בפארק הדרומי בסמוך למזרקות, בפארק רמון בסמוך לבמת האירועים, בפארק האירועים בסמוך לבמה, בספורטק, בגן השקד ובעמדת פיס מול שער הרכב של אוני׳ בר אילן.

כל עמדת החייאה חכמה, כוללת דפיברילטור מתקדם של מד”א וארון אלקטרוני, המחובר לרשת מד”א, שנשלט מרחוק ומיקומו מזוהה במוקד 101. כך, במקרה של התמוטטות פתאומית ודום לב, צוותי מד”א במוקד 101, ידריכו את המתקשר לשלוח עובר אורח לארון החכם הקרוב, יפתחו אותו בשליטה מרחוק וינחו לחבר את המכשיר למטופל, זאת במקביל להזנקת ניידת טיפול נמרץ וכונני מד”א למקום.

ראש עיריית גבעת שמואל, יוסי ברודני: "פרישת הדפיברילטורים בעיר היא בשורה של ממש עבור התושבים, שכן מדובר במיזם מציל חיים, אשר יכול להוות את ההבדל בין חיים למוות באירוע חירום רפואי ולקצר באופן משמעותי את זמני התגובה לביצוע החייאה. ברוח זו נמשיך לפעול למענם של התושבים, על מנת להבטיח את איכות החיים והסביבה בעיר".

התקנת מכשיר דפיברילטור חדש