יחידת הסע"ר העירונית שלנו בגבעת שמואל באימון להצלת חיים בעת חירום

קורס הכשרה נוסף למתנדבי יחידת חילוץ עירונית סע"ר בגבעת שמואל, הסתיים השבוע בהצלחה. היחידה תרגלה תרחיש חילוץ של נפגעים במקרה של רעידת אדמה חזקה או אירוע הרס מבנה.

במקרה של רעידת אדמה בעוצמה חזקה או אירוע הרס גדול, לוקח זמן רב ויקר עד להגעתם של כוחות ההצלה ופיקוד העורף לאזור ההרס. כאן נכנסת לתמונה יחידת הסע"ר, אשר תפקידה כאמור הוא חילוץ לכודים ולהציל חיים.

בגבעת שמואל יחידת הסע"ר העירונית, המבוססת על מתנדבים תושבי העיר, אשר עברו הכשרה של פיקוד העורף בתחומי חילוץ מהריסות מבנה, עזרה ראשונה וכיבוי אש, לשם הגשת סיוע ראשוני לאוכלוסיה באירועי חירום שונים. ליחידת הסע"ר ציוד חרום הכולל בין היתר עגלת חילוץ ובה ציוד ומגוון אמצעי חילוץ המאפשרים מענה ראשוני ומהיר בשעת חירום.

באימון השתתפו מנכ"ל העירייה גבי חדד, סגן ראש העיר משה מרר, מפקד היקל"ר סא"ל משה סלומון, מפקד יחידת הסע"ר סא"ל (במיל) ירום לוקר, קב"ט העיר יואב ריעני, ראש צוות מד"א בעיר גלעד (גיגי) טואסי, מנהלי המכלולים השונים בעירייה וכמובן מתנדבי יחידת הסע"ר העירונית.

מנכ"ל עיריית גבעת שמואל, גבי חדד: "מחלקת הביטחון של עיריית גבעת שמואל, משקיע משאבים רבים על מנת לצייד את היחידה במיטב הציוד ובהכשרות לטובת ביטחונם ושלומם של תושבי העיר במצבי חרום. כחלק מההיערכות והמוכנות העירונית שלנו בשגרה לחירום, אנו רואים ערך רב בפעילות יחידת החילוץ העירונית סע"ר וקוראים לתושבי גבעת שמואל להצטרף ולקחת חלק בפעילות חשובה זו"

יחידת הסער בפעולה 1

יחידת הסער בפעולה 2