פרויקט גיורא יצא לדרך: ממשיכים לעבוד בשבילכם!

אנו שמחים לבשר לכם, כי לאחר שנים רבות של עבודה מאומצת, הותמ"ל החליטה לאשר את התכנית של עיריית גבעת שמואל להתחדשות עירונית בשכונת גיורא.

אנו שמחים לבשר לכם, כי לאחר שנים רבות של עבודה מאומצת, הותמ"ל החליטה לאשר את התכנית של עיריית גבעת שמואל להתחדשות עירונית בשכונת גיורא.

במסגרת התכנית יורחב וישודרג רחוב הנשיא וישולבו בו מדרכות רחבות ושבילי אופניים לצד חזית מסחרית פעילה, מבני ציבור ומבני משרדים בגבול עם כביש 4 שיאפשרו הגנה אקוסטית למגורים הסמוכים.

התכנית להתחדשות עירונית כוללת גם בניית כ- 1830 יח"ד, ומתחלקת בין שלושה מתחמים לאורך רחוב הנשיא:

• מתחם גיורא המיועד לפינוי בינוי ובו משולבים גם שטחים למבני ציבור ותעסוקה
  • מתחם מזרחי המיועד כקרקע להשלמה ובו מתוכננים מבני  חדשים ומסחר בקומת הקרקע ושצ"פ
  • המתחם האזרחי בו מתוכננים לצד מגורים שטחי מבני ציבור אשר יענו על צרכים העולים בשל תוספת יחידות הדיור.

התכנית מאפשרת הריסת 22 מבני מגורים ותיקים במצב פיזי רעוע ובהם 552 יח"ד, ובמקומם יוקמו מבנים בבנייה מרקמית בגובה של 10 קומות ומגדלים בגובה של 25-30 קומות.

מבני המגורים יכללו דירות במגוון גדלים כך שיתאפשר מענה דיור למגוון סוגים של אוכלוסייה, תוך שמירה על מתן מענה גם לאוכלוסיה הקיימת. מבחינת בינוי התכנית כוללת חזית מסחרית רציפה לאורך רחוב הנשיא, גינות פנימיות שהציבור יוכל להנות מהן וכן כיכר עירונית משמעותית.

התכנית כזכור, קודמה ע"י ראש העיר יוסי ברודני ואגף ההנדסה ונערכה ע"י  משרד אדריכלים "פרחי-צפריר".

ראש עיריית גבעת שמואל, יוסי ברודני: "התכנית נעשתה בהסתכלות עירונית רחבה תוך התחשבות בהיבטי תחבורה, פיתוח סביבתי, תשתיות, שבילי אופניים, חניות וריאות ירוקות וצפויה להביא לשיפור חזות העיר ואיכות החיים של תושבי שכונת גיורא  ושל תושבי העיר בכלל. עיריית גבעת שמואל תמשיך לפעול בראיה עירונית רחבה, לקידומה ולמימושה בפועל של התכנית לרווחתם של תושבי השכונה והעיר כולה".

תמונה הדגמה של שיפוץ בניינים